De multe ori ne-am intrebat care ar trebui sa fie prioritatea pentru bucatarii romani cand vine vorba despre aprofundarea bucatariei romanesti vechi sau moderna. Din punctul vostru de vedere care din cele doua directii ar trebui sa fie prioritate pentru educarea elevilor din noua generatie de bucatari?

Asteptam raspunsurile voastre! :)
Fara doar si poate, radacinile gastronomiei romanești trebuie înțelese si protejate daca ne dorim sa dezvoltam o evolutie liniara. Dar eu cred ca putem discuta si despre inovatie culinara pornind de la ingrediente locale, viziune si concept modern care nu sunt neaparat construite pe retete arhaice.
Inainte de a schimba sau a reinventa un preparat trebuie la baza sa stii reteta originala si originea lui. Deci inainte de a aduce bucataria romaneasca la nivel modern trebuie sa invatam traditia si cum se facea acum multi ani si apoi restul. Consider ca aceia care pornesc in aceasta meserie trebuie sa studieze mai intai bazele bucatariei romanesti si apoi sa invete noile tendinte ale bucatarie moderne ,tehnici si procedee culinare care mai apoi peste ani sa ii ajute sa aduca bucataria romaneasca traditionala la un nivel modern.