Taiem marunt guanciale, prajim in tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline.
Batem ouale intr-un bol de sticla, adaugam branza pecorino, amestecam.
Separat intr-o oala cu apa fiarta, cand incepe sa clocoteaca adaugam sare si “aruncam” spaghetti timp de 9 min.
Scurgem pastele, tragem la tigale (punem deoparte câteva bucati de guanciale pentru décor).
Adaugam pastele peste ouale batute cu pecorino, amestecam.
Aranjam pe farfurie si adaugam deasupra bucatelele de guanciale.
Nota: PASTA AL DENTE, SE TRAGE LA TIGAIE NUMAI CU GUANCIALE (si un pic de apa DE LA PASTE), SE AMESTECA CU OUALE RECI (intr-un bol disponibil).
Acest proces se desfasoara la o temperatura intre 60/80 de grade, pentru a se realiza o crema, neexistand pericolul de infectare cu bacterii sau microrganisme de la oua temperatura fiind de peste 50 de grade.
Prezentatori:
Giovanni Baldantoni
Luca Berardo
Locație: Global School
Ingrediente: Marketing Italian Food
spaghetti
pecorino
oua
guanciale