top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg

Plant Based Food

  • Poza scriitorului: ANBCT
    ANBCT
  • 4 oct. 2022
  • 2 min de citit

In cadrul seminarului "Plant Based Food" organizat de catre Asociatia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism - România in cadrul Bucharest Food Expo, alaturi de partenerii nostri prinicipali Unilever Food Solutions Romania, Doamna Dr. Ing. Gabriela Berechet a explicat audientei beneficiile si sustenabilitatea oferita sau generata de catre acest trend, tot mai prezent la nivel mondial.

Worldchefs - World Association of Chefs Societies a evidentiat la ultimul congres desfasurat la Abu Dhabi, ca tot mai multi consumatorii preocupați de sănătate aleg alimentele pe bază de plante, acesta fiind un trend deja vizibil la nivel planetar.

Imagini de la seminarul Plant Based Food organizat de catre ANBCT Romania, in parteneriat cu Unilever Food Solutions Romania in cadrul Bucharest Food Expo/Carnexpo


Satisfacerea tendințelor consumatorilor către alimente și ingrediente mai sănătoase și durabile.


Restricțiile dietetice nu sunt principalul motiv pentru care cumpărătorii încearcă alternativele de carne pe bază de plante. Potrivit Mintel, există mai mulți factori care determină creșterea alimentației pe bază de plante în ultimii ani. Sănătatea și starea de bine sunt principalii factori care au determinat creșterea achizițiilor de carne alternativă sau înlocuitoare în ultimii ani, urmați de preocupările legate de mediu.


Plantele înainte. Interesul în creștere pentru alimentația bazată pe plante se extinde la nivel global în 2021, stimulând cererea de noi formate alimentare, proteine vegetale și alternative mai sofisticate care răspund preocupărilor consumatorilor în ceea ce privește sănătatea, varietatea dietei, durabilitatea și gustul.


Mai bine pentru mine, mai bine pentru planetă. Modul în care producem, transportăm și consumăm alimente joacă un rol semnificativ în abordarea crizei climatice. Îngrijorările legate de crizele de sănătate, de schimbările climatice și de capacitatea sistemelor de producție alimentară de a ține pasul cu o populație care, potrivit previziunilor, va ajunge la 8,5 miliarde de locuitori până în 2030, aduc în prim plan nevoia de proteine alternative.


Producția de alimente contribuie cu 21 % până la 37 % la emisiile globale de gaze cu efect de seră și reprezintă un factor considerabil în ceea ce privește scăderea pânzei freatice, defrișările și pierderea biodiversității2. În plus, se estimează că animalele de fermă utilizează o treime din suprafața cultivată la nivel mondial, contribuind în același timp cu 15% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.


Comments


© ANBCT Romania 1971 - 2024
  • Facebook ANBTC
  • LinkedIn ANBCT
  • Instagram ANBCT
  • YouTube ANBCT
bottom of page