Concurs: Cartea Cofetarului Patiser
- ANBCT
- 25 feb. 2023
- 2 min de citit
Ne face o deosebită plăcere să anunțăm că avem onoarea de a oferi trei premii în cadrul concursului nostru. Acestea constau în câte o copie a "Cărții Cofetarului Patiser", o carte indispensabilă atât pentru cei aflați la început de drum, cât și pentru profesioniști sau amatori din domeniul cofetăriei și patiseriei.

Regulamentul concursului:
Scrie-ne, intr-un comentariu la aceasta postare, ce reprezinta pentru tine pasiunea pentru cofetarie/patiserie, si cum o sa folosesti aceasta carte, daca te vei numara printre cei trei castigatori/castigatoare.
*La alegerea castigatorilor/castigatorelor vom lua in considerare urmatorele elemente:
originalitate
pasiunea
cunostintele profesionale
motivatia castigarii
Concursul se va desfasura in perioada 25.02 - 27.02 iar castigatorii vor fi anuntati in data de 28.02.2023.
Premiile sunt oferite de catre Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism
Daca doriti sa achizitionati "Cartea Bucatarului Patiser" o puteti face aici:
Despre carte

Structurata pe 10 capitole si 5 anexe, ultima dintre acestea incluzând și imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience, Cartea cofetarului patiser este conceputa plecând de la unitățile de competenta ale standardului ocupational, insistand asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atat pentru a le pune în antiteză cu tehnologiile convenience, cat pentru a valoriza si mai mult complexitatea cunostintelor si a deprinderilor cofetarului.
Vasele, ustensilele, utilajele, aparatele și instrumentele de măsură și control sunt prezentate amplu, la fel și un operațiile aritmetice si de transformari din unitati de masura SI in unitati de masura anglo-saxone, ceea ce va usura intelegerea retetelor de pe alte continente si aplicarea lor cu acuratete.
Caracteristicile materiilor prime si auxiliare sunt extrem de importante pentru reusita produselor de cofetarie-patiserie, de aceea acestea au fost prezentate pe larg, alături de metodele de conservare care să păstreze cat mai bine principiile nutritive si senzoriale ale acestora. Nu au fost ignorate nici produsele GRAS (Generally Recognized As Safe), fără de care o producție de serie mare, la standarde de calitate și de siguranța alimentelor nu poate fi concepută în mileniul III.
Tehnologiile de preparare a produselor de cofetarie-patiserie debuteaza cu cea mai importanta tehnologie – cea a painii, atat cu drojdie cat si cu maia pregatita in laborator – de unde a inceput, de fapt, dezvoltarea acestei profesii, continua cu semifabricatele si se incheie cu rafinatele produse de ciocolaterie si inghetata, cu exemple ilustrate si retete sugestive care sa incurajeze cititorul sa-si incerce deprinderile si sa le dezvolte.
Elementele de nutriție, la care s-au precizat nu numai principiile nutritive dar si intreaga metodologie de calculare a valorii nutritive si calorice, aspectele igienice ale prepararii dar și de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizației, de estetică, merceologie si protectia muncii.
Alaturi de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse în carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru – Maestru in arta culinara cofetar. Contributia Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fara indoiala, plusul de credibilitate profesionala pe care orice autor de carti de specialitate si-l dorește.
Îmi doresc foarte mult această carte deoarece a venit momentul pentru mine să trec la alt nivel.Am învățat să fac prăjituri ajutând-o pe mama, urmând rețete din caiet sau din singuara carte de dulciuri pe care o aveam.Îmi aduc aminte și acum dezamăgirea când urmam o rețetă din carte și care nu ne ieșea ba din cauza că nu era suficient explicată ba din cauza cuptorului nostru.Așa că primul blat făcut doar de mine nu l-am arătat nimănui însă l-a făcut bucuros pe câinele nostru. A trecut timpul și am exersat tot felul de rețete românești și străine. Am făcut și foi care pentru mama mea au fost ca un bau-bau deoarece se rupeau, nu se înmuiau suficient, mă bucur…
Bună seara, pentru început vreau sa va mulțumesc, ca mi ați dat ocazia de a putea scrie ceva despre mine, iar dacă acel ceva ma ajuta sa câștig o carte, pot spune Doamne-ajută. Toată viata mi am dorit sa ajung cofetar, cred ca mama fost cea care m a inspirat, și ea la rândul ei fiind tot cofetar. Viata m a purtat in diferite locuri, dorința de a fii lângă familie m făcut sa mi găsesc joburi diferite, dar acum 10 ani,Dumnezeu a considerat ca este timpul ptr mine, am ajuns cofetar, am urmat diferite cursuri care m au ajutat f mult, iar pasiunea îmi aduce fericirea în acest domeniu. Nu vreau limite, îmi doresc sa evoluez atât cât m…
imi place sa aflu mereu lucruri noi. Am 27 ani de cofetarie-patiserie si ami place sa aflu multe retete, sfaturi, sunt viitor tehnolog alimentar si posibil sa mi trebuiasca aceasta carte aratand si invatatnd si alti viitori cofetari-patiseri