top of page

Postări pe forum

ANBCT
01 mar. 2023
In Retete
Un continent cu multe contraste, dar in acelasi timp o asociere echilibrata a acestora. O bucatarie cu trei obiective foarte clare: savoare, savoare si iar savoare. Lasa-te inspirat de cele 15 retete asiatice si incanta-ti oaspetii! Acum poti descarca brosura Asia Plina de Savoare! Retete oferite de catre partenerii nostri de la Unilever Food Solutions. O reteta oferita de catre Unilever Food Solutions
Descopera retetele din brosura "Asia Plina de Savoare!" content media
0
0
317
ANBCT
25 feb. 2023
In Retete
Reinventeaza rulada clasica de porc cu ajutorul aspicului pentru un meniu de aperitive atractiv. Descarca Reteta: O reteta oferita de catre Unilever Food Solutions
Rulada de porc in mantie de verdeturi content media
1
0
136
ANBCT
25 feb. 2023
In Retete
O reteta oferita de catre Unilever Food Solutions
RETETA ZILEI: Rillette de pui si curcan content media
1
0
643
ANBCT
22 feb. 2022
In Locuri de munca
Pentru CV actualizat cu datele de contact, va rugam sa trimiteti un email la office@anbct-romania.ro
0
0
355
ANBCT
15 feb. 2022
In Retete
Taiem marunt guanciale, prajim in tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline. Batem ouale intr-un bol de sticla, adaugam branza pecorino, amestecam. Separat intr-o oala cu apa fiarta, cand incepe sa clocoteaca adaugam sare si “aruncam” spaghetti timp de 9 min. Scurgem pastele, tragem la tigale (punem deoparte câteva bucati de guanciale pentru décor). Adaugam pastele peste ouale batute cu pecorino, amestecam. Aranjam pe farfurie si adaugam deasupra bucatelele de guanciale. Nota: PASTA AL DENTE, SE TRAGE LA TIGAIE NUMAI CU GUANCIALE (si un pic de apa DE LA PASTE), SE AMESTECA CU OUALE RECI (intr-un bol disponibil). Acest proces se desfasoara la o temperatura intre 60/80 de grade, pentru a se realiza o crema, neexistand pericolul de infectare cu bacterii sau microrganisme de la oua temperatura fiind de peste 50 de grade. Prezentatori: Giovanni Baldantoni Luca Berardo Locație: Global School Ingrediente: Marketing Italian Food spaghetti pecorino oua guanciale
Spaghete carbonara reteta autentica italiana content media
1
0
105
ANBCT
05 feb. 2022
In Producatori Locali
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pun la dispoziție iubitorilor de produse tradiționale românești o hartă a producătorilor locali, în funcție de regiune. https://cpac.afir.info/Harta-Producatorilor Catalogul produselor certificate este un site în care sunt prezenți producătorii români care vând produse certificate. Aceștia sunt grupați în funcție de regiunile din România. Vezi aici toate produsele disponibile Aplicația CPAC pentru telefon va duce direct la producătorii autentici din România. Funcționalități: vizualizare listă cu toate produsele atestate, vizualizare pe harta GPS a tuturor producatorilor de produse alimentare atestate cu posibilitate de accesare și contact direct din aplicație, căutare în listă de atestate a producatorilor după diverse criterii, filtrare produse într-un anumit județ sau pe o anumită rază, în funcție de tipul atestatului și categoria de produs, citire QR Code de pe orice etichetă pentru aflare detalii produs. Descarcă de pe App Store Descarcă de pe Google Play Statistici 958 - producatori înregistrați 2883 - produse atestate
HARTA producătorilor agricoli din România: Unde poți găsi produse românești certificate. content media
1
0
17
ANBCT
10 iun. 2020
In Locuri de munca
Primul concept de restaurant Sara Pretzel a fost inaugurat la sfarsitul anului 2019 in Otopeni. In acest moment restaurantul are deschisa o pozitie de bucatar. Bucatar cu experienta pentru restaurant zona Otopeni (reper Ambasador Events). Program in ture 2 zile/2 zile (10 - 23). Salariu 3500/4000 lei net + protocol. Detalii la telefon (0753) 076 873 Claudia.
Oferta de munca: BUCATAR  content media
0
0
380
ANBCT
20 mai 2020
In Discutii Generale
Va punem la dispozitie un ghid de bune practici in vederea redeschiderii industriei turismului, dezvoltat de catre autoritatile din Malta. Aceste proceduri au fost formulate pentru o serie de unități de turism și alte operațiuni de primire a turistilor, si pentru a asigura respectarea rigidă a distanțării sociale, practici igienice sporite și reducerea la minimum a riscurilor de infecție cu COVID-19 si redeschiderea unităților și a operațiunilor turistice interne și externe închise la începutul acestui an. Procedurile au fost formulate cu sfaturile puse la dispoziție de către partenerii internationali și autoritățile de sănătate malteze, precum și prin extragerea din cele mai bune practici a altor țări.
0
0
8
ANBCT
21 mar. 2020
In Discutii Generale
Cum se obține indemnizația - plătește statul direct sau angajatorul avansează banii? 1. Reprezentantul legal al firmei trebuie să depună o cerere semnată şi datată, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la ordonanţă, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia are sediul social firma. 2. Cererea va fi depusă prin poşta electronică și va fi însoţită de lista persoanelor care urmează să beneficieze de aceasta indemnizaţie. 3. Documentele se depun în luna curentă pentru plata indemnizaţiei din luna anterioară, iar plata din bugetul asigurărilor pentru şomaj a indemnizaţiilor se face în cel mult 30 de zile de la depunerea documentelor. Din conținutul anexelor 1-3 la OUG 30/2020, deși se folosește termenul de "decontare" utilizat de obicei pentru recuperarea de la stat a sumelor achitate de angajator pentru concedii medicale, având în vedere că nu se solicită dovada plății respectivelor sume către angajați, ci "lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizație", ar rezulta că această indemnizație nu va fi achitată de angajator și recuperată de la stat, ci va fi achitată din indemnizațiile primite de la stat. Pentru lămurirea mecanismului de plată a indemnizației, am făcut o solicitare de clarificări la ministerul de resort, urmând să revenim cu update când vom primi un răspuns. Mai este de notat că indemnizația se va plăti pe baza documentelor depuse pentru luna anterioară, în cel mult 30 de zile de la depunerea cererii, ceea ce creează un decalaj potențial de 45-60 de zile pentru salariați până ajung să încaseze sumele aferente lunii curente.A apărut în Monitorul Oficial - 75% indemnizație de șomaj tehnic plătită de stat. Cine beneficiază și în ce condiții https://hubs.ly/H0nMk880 Articol scris pentru Termene.ro de către George Vlantoiu, avocat fondator Vlănțoiu și Asociații: Avocatură de business, Protecția datelor cu caracter personal, Dreptul Internetului.
Cum se obține indemnizația - plătește statul direct sau angajatorul avansează banii?  content media
0
0
9
ANBCT
18 mar. 2020
In Discutii Generale
Firmele afectate de coronavirus pot primi certificate de situaţie de urgenţă de la stat. Cine primeşte, la ce folosesc, cum se obţin Firmele care sun afectate de coronavirus se pot înscrie să primească certificat de situaţie de urgenţă, de la stat, care le pot ajuta să renegocieze contracte cu partenerii şi cu băncile şi să obţină facilităţile de la Guvern-inclusiv credite garantate de stat cu dobândă subvenţionată. Guvernul va emite o Hotărâre privind acordarea acestor certificate de siguranţă de urgenţă, aşa că putem explica, în premieră, ce sunt aceste certificate, la ce vă folosesc dacă sunteţi patroni şi cum le obţineţi Iată mecanismul, pe baza draftului de HG pe care am putut să îl consultăm Cine beneficiază Certificatul de Situaţie de Urgenţă (CSU) poate fi solicitat doar de către operatorii economici care își desfășoară activitatea în cel puțin unul dintre următoarele sectoare: transport, turism, horeca, organizări de evenimente, publicitate, învățământ privat și activități adiacente, industria confecțiilor, încălțămintei și pielăriei, servicii destinate populației; Firmele care îl solicită trebuie să facă dovada unor încasări cu 40% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut, dovedite cu o balanţă contabilă justificativă. Certificatele se acordă doar în perioada în care funcţionează starea de urgenţă în România. De ce documente e nevoie şi unde se depun Citeste articolul in intregime
Firmele din HoReCa afectate de coronavirus pot primi certificate de situaţie de urgenţă de la stat. 
 content media
0
0
1k
ANBCT
18 mar. 2020
In Discutii Generale
Somajul tehnic reprezinta intreruperea sau reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare si este reglementat de Codul Muncii. Astfel, aceste motive pot duce la suspendarea contractelor individuale de munca din initiativa angajatorului, fara aprobarea salariatilor si fara incetarea raporturilor de munca. Acest lucru inseamna ca salariatii vor sta la dispozitia angajatorului pentru a relua activitatea indata ce acest lucru este posibil, la incetarea motivelor care au determinat aceasta masura. In cazul somajului tehnic, angajatorul are la dispozitie doua posibilitati: daca discutam de perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz;salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia cazului in care angajatorul recurge la reducerea programului de lucru, cu reducerea corespunzatoare a salariului Pentru indemnizatia platita pe perioada in care salariatii au contractele individuale de munca suspendate pentru somaj tehnic si nu presteaza munca, se calculeaza, retin si vireaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Indemnizatiile pentru trecerea temporara in alta munca, pentru reducerea timpului de munca, pentru carantina, precum si alte indemnizatii de orice fel reprezinta venituri asimilate salariilor, in sensul Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor Codului Fiscal, prin urmare vor fi supuse aceluiasi tratament fiscal. Salariatii care beneficiaza de indemnizatie de somaj tehnic nu o pot cumula cu ajutorul de somaj. Doar in situatia in care raportul de munca inceteaza pe durata somajului tehnic, din motive ce nu tin de persoana salariatului, pot solicita ajutor de somaj. Asa cum precizam mai sus, in cazul intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similar, contractul individual de munca se suspenda la initiativa angajatorului. Asadar, somajul tehnic se inregistreaza in Registrul General de Evidenta a Salariatilor (REVISAL) anterior producerii suspendarii, potrivit Hotararii nr. 905/2017. Mai jos regasiti un exemplu de calcul al indemnizatiei de somaj tehnic: https://www.calculatorvenituri.ro/ce-este-somajul-tehnic-si-cum-il-putem-aplica#calculavansat
Ce este somajul tehnic si cum se aplica? content media
2
0
1k
ANBCT
17 feb. 2020
In Locuri de munca
Companie cu traditie in domeniul organizarii de evenimente, din Bucuresti, selectioneaza un Bucatar Sef cu experienta. Candidatii trebuie sa aia o experienta dovedita in managementul bucatariei pentru evenimente private si corporate, de minim 5 ani. Aceasta oferta de munca se adreseaza exclusiv profesionistilor cu experienta, cu o inalta tinuta etica si profesionala si cu abilitati excelente de comunicare si coordonare a echipelor din subordine. Se ofera un pachet salarial excelent, cu salariu fix motivant plus comision la fiecare eveniment. Doritorii sunt rugati sa trimita un CV actualizat la office@absolut-hr.ro sau sa sune la numarul de telefon 0728293279.
Oferta de munca - Bucatar Sef la o companie de evenimente content media
2
0
355
ANBCT
07 mar. 2019
In Producatori Locali
Victoria finala este un brand relativ tanar insa cu un impact major in randul proiectelor de succes de pe piata restaurantelor. Farfuriile, bolurile si platorurile sunt create in apropiarea bucurestiului de catre o tanara artista si antreprenoare. Pagina de facebook: www.facebook.com/pg/victoriafinalaceramics Mobil: 0741 227 776 Email: victoriafinala@gmail.com Atelier: Str Ioan Caragea Voda 2, ap.4 , Bucuresti
Farfurii de ceramica create manual content media
2
0
142
ANBCT
07 mar. 2019
In Producatori Locali
ZWUP este o gamă de supe concentrate, cu ingrediente exclusiv naturale, 100% produse în România. Supele ZWUP se folosesc drept bază pentru gătit sau ca adjuvant în rețete. Acestea au fost testate de catre membri asociatiei si au lasat o impresie foarte buna. Recomandam! ZWUP – Supă concentrată de oase VITĂ Supa concentrată din oase de vită este robustă, foarte aromată, intensă. O recomandăm de asemenea pentru supe-cremă și tocănițe, dar în special la sosurile pentru paste, pe care le transformă și le îmbogățește din plin. Ingrediente: Oase de vită, apă, morcov, pătrunjel, ceapă, sare iodată. ZWUP – Supă concentrată de oase PUI Supa concentrată din oase de pui este fină, plină de gust, aurie și suplă. Poate fi folosită cu succes la sosuri pentru paste, la supe-cremă, la pilaf sau risotto, dar și la tocănițe de legume. Ingrediente: Oase de pui, apă, morcov, pătrunjel, ceapă, sare iodată. Articole: https://www.retail-fmcg.ro/fmcg/zwup-supe-concentrate-naturale.html http://www.horeca.ro/companii/5553-premiera-in-industria-alimentara-un-start-up-din-iasi-produce-prima-gama-romaneasca-de-supe-concentrate-pentru-gatit-din-ingrediente-100-naturale.html SC NUTRIZEMA SRL Iași, Calea Chișinăului 132 Tel. 0371-001.222 Email: office@nutrizema.ro Web: zwup.ro
Supe concentrate de oase content media
1
1
801
ANBCT
07 mar. 2019
In Locuri de munca
Restaurant situat in nordul capitalei selectioneaza Bucatar Sef cu experienta manageriala de peste 5 ani, specializat in bucatarie mediteraneana. Doritorii sunt rugati sa trimita un CV actualizat la office@absolut-hr.ro
1
0
155
ANBCT
07 feb. 2019
In Retete
De multe ori ne-am intrebat care ar trebui sa fie prioritatea pentru bucatarii romani cand vine vorba despre aprofundarea bucatariei romanesti vechi sau moderna. Din punctul vostru de vedere care din cele doua directii ar trebui sa fie prioritate pentru educarea elevilor din noua generatie de bucatari? Asteptam raspunsurile voastre! :)
Bucatarie Romaneasca veche sau moderna? content media
1
2
205
ANBCT
27 ian. 2019
In Discutii Generale
Este bine sa te avem aici! Am creat acest forum pentru a crea un loc de dialog si discutii intre membri site-ului nostru. Asa ca te invitam sa deschizi subiecte de interes comun, sa postezi imagini si video tematice sau sa ne indici o resursa interesanta. Ce zici? Lasa un comentariu sau distribuie postarea.
Bun venit pe forumul de discutii! content media
1
0
137
© ANBCT Romania 1971 - 2024
  • Facebook ANBTC
  • LinkedIn ANBCT
  • Instagram ANBCT
  • YouTube ANBCT
bottom of page